Med 7. in 11. marcem smo gostovali na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer smo vsak dan v več zaporednih terminih izvajali preventivne delavnice za dijake od 1. do 4. letnika. Delavnice so pokrivale različna področja, od digitalnih tehnologij do duševnega zdravja, ki so naslovljena preko pogovora in praktičnih vaj.  

Prva je bila v vseh oddelkih izvedena delavnica Obvladam stres. Ta se posveča ozaveščanju glavnih virov stresa med mladostniki ter možnih odgovorov nanje, prav tako pa izpostavlja pomembnost poznavanja lastnih čustev in skrbi za dobro počutje.

V okviru delavnice o stresu se udeleženci pobliže spoznavajo s svojimi čustvi. Foto: Društvo IndiJanez / Center Šteker

S počutjem se ukvarja tudi delavnica Empatija, več kot le besede, v okviru katere so z udeleženci bolj poglobljeno pogovorimo o medsebojnih odnosih, predvsem v povezavi z različnimi oblikami empatije.

Empatija, več kot le besede na praktičen način ponazarja pomen empatije v vsakdanjem življenju. Foto: Društvo IndiJanez / Center Šteker

 

Za dijake pa smo pripravili še interaktivno delavnico o video igrah Let's Play a Game, ki je zasnovana tako, da udeleženci po skupinah tekmujejo v praktičnih igrah in odgovarjajo na vprašanja, preko katerih so predstavljeni glavni vidiki igranja video iger. 

Delavnica o video igrah in njihovih učinkih je sestavljena iz praktičnega in teoretičnega tekmovanja. Foto: Društvo IndiJanez / Center Šteker