Center Šteker je v ponedeljek, 15. 11. 2021, obiskal Osnovno šolo dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec. Tam sta prostovoljka Vita in sodelavec Matej izvajala zaporedne delavnice z različnih področij.

Najprej smo za učence 6. in 7. razreda pripravili delavnico Prekomerna raba zaslonskih tehnologij. Mlade smo povprašali o njihovih navadah in rabi omenjenih naprav ter skupaj povzeli največje nevarnosti in znake zasvojenosti ter prekomerne oziroma neuravnotežene rabe. 

V 8. razredu se je odvila delavnica Online (samo)podoba, ki se ukvarja s vplivom socialnih omrežij na samopodobo, samozavest in počutje mladih uporabnikov. Udeleženci v okviru delavnice spoznajo različne aspekte, kot tudi načine grajenja pozitivne samopodobe. 

Za 9. razred smo na koncu izvedli delavnico Let's Play a Game na temo video iger in njihovega učinka na mlade. Interaktivna delavnica je sestavljena iz praktičnih iger ter teoretičnega kviza, s pomočjo katerih udeleženci na zabaven način spoznavajo različne vidike igranja video iger. 

Za več informacij o omenjenih delavnicah in preostalih vsebinah Centra Šteker si oglejte preostalo ponudbo ali pošljite povpraševanje.

Iskreno se zahvaljujemo Osnovni šoli dr. Jožeta Pučnika za vabilo in sprejem!