V petek, 10. decembra, je Center Šteker gostoval na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Tam smo za skupino študentov pripravili delavnico Empatija, več kot le besede.

Delavnica je bila namenjena tutorjem študentom in članom Študentskega sveta PEF UM, ki bodo sodelovali pri projektu Netradicionalne skupine študentov. Namen projekta je ustvarjanje kakovostnega izobraževalnega okolja, ki zagotavlja podporo pri vključevanju netradicionalnih skupin v visokošolski študij. 

 
Delavnico je vodil sodelavec Centra Šteker Matej Behin. Foto: Center Šteker / Društvo IndiJanez

V okviru delavnice je govora o pomenu in vlogi empatije v vsakdanjem življenju. Udeležence se usmerja k razmišljanju o empatični in altruistični drži; spoznavajo koncepte, kot sta empatija in sočutje, in raziskujejo, kako graditi kapaciteto za empatijo, ki vpliva na boljše počutje in omogoča ustvarjanje bolj kvalitetnih odnosov, promovira zdravo in pozitivno vedenje ter povečuje kakovost življenja. 

Za več informacij o omenjeni delavnicah in preostalih vsebinah Centra Šteker si oglejte preostalo ponudbo ali pošljite povpraševanje.

Pedagoški fakulteti se iskreno zahvaljujemo za povabilo in sprejem!