Društvo IndiJanez od leta 2017 izvaja brezplačna psihološka svetovanja za mlade, ki jih pestijo najrazličnejše stiske. Do sedaj smo nudili pomoč tistim, ki so k nam prišli zaradi pomanjkanja samozavesti, težav v medosebnih odnosih, težav v šoli, tisti, ki so jih pestili občutki žalosti in osamljenosti,…  Zadnje čase pa vse pogosteje opažamo, da se na nas obračajo starši otrok, ki preživijo preveč časa na internetu. Ugotovili smo, da ima prekomerna uporaba spleta posebej negativen vpliv na otroke in mladostnike, saj se njihovi možgani še razvijajo. Poleg zanemarjanja druženja s prijatelji in družinskimi člani pa negativno vpliva tudi na druge aspekte njihovega življenja, kot je opuščanje različnih hobijev, padec šolskega uspeha,…

S tem razlogom vam z veseljem najavljamo, da se z današnjim dnem odpira CENTER ŠTEKER – psihološka podpora in pomoč mladim pri prekomerni rabi interneta.

V okviru centra deluje ambulanta, namenjena mladim, ki preživijo preveč časa na spletu in njihovim staršem, prav tako pa izvajamo tudi preventivne programe z namenom ozaveščanja mladih, njihovih staršev in drugih, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečujejo z mladimi.

Strokovna sodelavka Tjaša Antolič, mag. psih. ob tej priložnosti pove:

»Za odprtje centra smo se odločili zaradi vedno večjega povpraševanja po pomoči na področju prekomerne rabe interneta.  V tem trenutku že izvajamo preventivne delavnice na temo prekomerne rabe interneta po osnovnih in srednjih šolah ter drugih inštitucijah, ki se soočajo s to problematiko. Prav tako pa so naša vrata odprta za vse, ki preživijo preveč časa na spletu in bi potrebovali strokovno podporo pri zmanjševanju časa, preživetega on-line in njihove bližnje.«

Vabljeni, da nas pokličete na telefonsko številko 031 850 500 (vsak dan med 9. in 15.uro) ali nam pišete na info@steker.si.