V petek, 16. junija 2023, vas med 9. in 16. uro vljudno vabimo na dan odprtih vrat Centra Šteker. Dogodek bo potekal v sklopu 29. obletnice Kulturnega centra Pekarna, namenjen pa je uporabnikom, organizacijam, ustanovam in splošni javnosti.

Center Šteker zajema različne programe in projekte na področjih nekemičnih zasvojenosti in duševnega zdravja. Iz prve mariborske svetovalnice INFOŠTEKER, ki smo jo odprli leta 2016, je kmalu prerasel v prvi specializirani, za uporabnike brezplačen program v severovzhodni Sloveniji, ki nudi celostno obravnavo na področju nekemičnih zasvojenosti.

Danes je Center Šteker največji in najbolj prepoznaven program društva. Zahvaljujoč dobrim odnosom, ki smo jih stkali z različnimi ustanovami in organizacijami ter splošno in strokovno javnostjo, program še naprej raste: v letih 2019–2022 smo v aktivnosti tako vključili več kot 6000 udeležencev in več kot 40 šol in drugih ustanov, pripravili 64 aktivnosti na področju informiranja in obveščanja ter organizirali 3 strokovne konference. Izdali smo tudi 2 priročnika o prekomerni in škodljivi rabi zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih, »Štekamo mlade« za strokovne delavce in »Štekam svojega otroka« za starše in bližnje.

Ob 29. obletnici Kulturnega centra Pekarna izpostavljamo programe, dejavnosti in vsebine, ki so nepogrešljiv del njene raznolike ponudbe – in ki dokazujejo, zakaj je Pekarna več kot le prostor. Obenem želimo vsem, ki našemu programu vedno znova podarjate zaupanje in z nami uspešno sodelujete ali pa se zanimate za naše vsebine, omogočiti, da še bolj podrobno spoznate naše delovanje. V okviru dneva odprtih vrat lahko tako obiščete naše prostore, kjer vam bo ekipa Centra Šteker na voljo za vprašanja, čakajo pa vas tudi različna gradiva in aktivnosti.

Dan odprtih vrat Centra Šteker bo potekal v petek, 16. junija 2023 med 9. in 16. uro v prostorih Društva IndiJanez (Ob železnici 16, pritličje Hostla Pekarna).

Z veseljem vas pričakujemo!