V februarju in marcu smo gostovali na Osnovni šoli Bojana Ilicha v Mariboru. Tam smo v več terminih izvedli delavnice za učence 6. razredov na temo zaslonov in dobrega počutja. 

Delavnica Let's Play a Game na temo (ne)uravnoteženega igranja video iger poteka v obliki kviza, ki zajema praktične igre in teoretična vprašanja o video igrah in njihovi rabi. Interaktivna delavnica učence spodbuja, da se preizkusijo v znanju s tega področja, vključno s prednostimi in slabostmi igranja. Namen je pogovor o problematiki prekomerne rabe in zasvojenosti, kot tudi osveščanje načinov za ohranjanje zdravih oblik igranja video iger.

Skozi delavnico Obvladam stres so učenci medtem ozaveščali glavne vire stresa v vsakdanjem življenju ter morebitne odgovore nanje, s katerimi si lahko pomagajo. Raziskovali smo, kako se naše počutje spreminja glede na stres, s katerim se spopadamo v vsakodnevnem življenju ter zakaj je pomembno, da razmislimo o svojih reakcijah in strategijah spopadanja.

Osnovni šoli Bojana Ilicha se zahvaljujemo za povabilo!

 


Za več informacij o tej in drugih delavnicah Centra Šteker in Društva IndiJanez si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.