V četrtek, 5. oktobra, smo obiskali Osnovno šolo Jakobski Dol, kjer smo izvajali delavnice za učence od 1. do 9. razreda. 

Učenci 1., 2. in 3. razreda so se preizkusili v znanju o video igrah pri delavnici Let's Play a Game, ki govori o pozitivnih in negativnih vidikih igranja. Delavnica poteka v obliki kviza, ki poleg vprašanj zajema tudi praktične igre. 

Z učenci 4. in 5. razreda smo se pogovarjali o škodljivi rabi zaslonov. Delavnica Prekomerno ≠ uravnoteženo predstavi različne vidike te problematike na razumljiv in praktičen način, udeleženci se prav tako preizkusijo v njenem prepoznavanju.

Za učence 6 in 7. razreda smo izvedli interaktivno predstavo V oklepu zaslonskih tehnologij, ki preko igrane situacije predstavi težave in posledice prekomerne in škodljive rabe zaslonskih tehnologij. Izvajalci skozi navidezno samoizpoved uprizorijo razvoj zasvojenosti oziroma prekomerne rabe, med samo igro pa "strokovnjak" razlaga različne dejavnike. 

Za učence 8. in 9. razreda pa smo pripravili delavnico Intimen.sem na temo digitalnih spolnih vsebin. Govora je bilo o spremljanju pornografije, deljenju intimnih vsebin in drugih oblikah spolnega vedenja na spletu ter pasteh in nevarnostih, ki jih predstavlja predvsem v obdobju mladostništva. 

Osnovni šoli Jakobski dol se zahvaljujemo za sodelovanje! 

 


Za več informacij o tej in drugih delavnicah Centra Šteker in Društva IndiJanez si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.