V torek, 21. 2., smo obiskali Osnovno šolo Mala Nedelja, kjer smo izvedli preventivne delavnice za učence od 5. do 8. razreda na temo zaslonskih tehnologij in medsebojnih odnosov.

Obisk je bil tudi pustno obarvan! Naša Natalija in Matej sta se našemila v Maria in Luigija iz priljubljene serije Super Mario, kar je obenem bila odlična popotnica za delavnico o video igrah Let's Play a Game, ki smo jo izvedli za petošolce. Tekmovali so v kvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja, povezana s koristmi in pastmi igranja video iger. 

Za šestošolce smo izvedli delavnico Moč vezi, v okviru katere je govora o prijateljstvu. Učenci so razmislili o lastnostih, ki so jim pri prijateljih najbolj pomembne, kot tudi o pomenu kakovostnih prijateljskih odnosov. 

V 7. razredu smo izvedli delavnico Online (samo)podoba, ki se ukvarja z vplivi spleta in socialnih omrežij na samopodobo in samozavest mladih. Skozi pogovor in praktične primere smo skupaj raziskovali, koliko so vsebine, s katerimi se na spletu primerjamo, resnične in koliko idealizirane ter kaj lahko vsak posameznik naredi, da bo o sebi imel čim bolj zdravo in celostno podobo.

Za učence 8. razreda so naše prostovoljke pripravile interaktivno predstavo V oklepu zaslonskih tehnologij, ki učencem preko igrane situacije predstavi težave in posledice prekomerne in škodljive rabe zaslonskih tehnologij. Izvajalci skozi navidezno samoizpoved uprizorijo razvoj zasvojenosti oziroma prekomerne rabe, med samo igro pa "strokovnjak" razlaga različne dejavnike. 

 


Za več informacij o tej in drugih delavnicah Centra Šteker si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.