V okviru našega društva se že od leta 1996 ukvarjamo z delom z mladimi, v zadnjih letih pa se osredotočamo predvsem na izvajanje različnih preventivnih ukrepov, katerih cilj je nudenje podpore mladim pri soočanju z različnimi življenjskimi izzivi.

V zadnjih letih smo zaznali naraščajočo potrebo po vzpostavitvi celostnega programa psihosocialne pomoči mladim, ki se srečujejo s problemom zasvojenosti s spletom in njihovim svojcem in s tem namenom smo v letu 2017 pričeli z izvajanjem preventivnih delavnic na to tematiko. Izkazalo se je, da so bile delavnice učinkovite, vendar pa se je izkazala potreba po razširitvi našega delovanja. S tem namenom smo vzpostavili Center Šteker, znotraj katerega še naprej razvijamo različne preventivne programe pomoči, prav tako pa nudimo tudi brezplačno ambulantno svetovanje s strani strokovnjakov na področju psihologije.

Brezplačna ambulanta za psihosocialno pomoč je odprta vsako sredo med 9. in 20. uro po predhodnem naročanju v prostorih Mestnega mladinskega sveta Maribor (na Trgu revolucije 9, 2000 Maribor).

Vabljeni, da nas pokličete na telefonsko številko: 031 850 500 (vsak dan med 8. in 15.uro) ali nam pišete na info@steker.si