Januarja je Center Šteker gostoval na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor, kjer smo v več terminih izvajali delavnice za dijake 2. letnikov. V okviru pouka zdravstvene vzgoje smo za vsak oddelek pripravili po dve delavnici s področja duševnega zdravja, eno na temo obvladovanja stresa in drugo na temo empatije.

Delavnica Obvladam stres je namenjena ozaveščanju glavnih virov stresa v vsakdanjem življenju ter morebitnih odgovorov nanje, s katerimi si mladostnik lahko pomaga. Del tega je tudi vrednotenje odnosov ter odločitev, kaj naj bi posameznik pri svojem odzivanju spremenil. Učenci in dijaki dandanes namreč poročajo o izredno visoki stopnji stresa, kar negativno vpliva na njihovo zdravje.

Delavnica Empatija, več kot le besede udeležence medtem usmerja k razmišljanju o empatični in altruistični drži in jim predstavi koncepte, kot sta empatija in sočutje. S pomočjo praktičnih prikazov in vaj raziskujejo, kako graditi na kapaciteti za empatijo, ki vpliva na boljše počutje in omogoča ustvarjanje bolj kvalitetnih odnosov z drugimi, promovira bolj zdravo in pozitivno vedenje ter povečuje splošno kakovost življenja.

V spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj utrinkov z delavnic, vključno z izdelki, ki so jih naredili dijaki.

Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor se ponovno zahvaljujemo za gostoljubje in zanimanje ter se veselimo tudi nadaljnjega sodelovanja.

Za več informacij o teh in naših drugih delavnicah si oglejte preostalo ponudbo ali pošljite povpraševanje.

slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika