Z brisanjem meje med resničnim in digitalnim se velik del vsakdana seli na splet in v različna virtualna okolja, ki so še posebej blizu otrokom in mladostnikom. To je skupina, ki zaslone in splet največ uporablja in istočasno se pri njih najbolj izrazito kažejo negativni učinki prekomerne in škodljive rabe. Da bi jih lahko uspešneje preprečevali oziroma se z njimi spopadali, je potrebno vedeti, kaj so priljubljene aktivnosti mladih na spletu in kakšne vsebine spremljajo – pa tudi razumeti, zakaj so jim digitalni svetovi sploh pomembni. 

Predavanje Aplikacije, ki jih uporabljajo mladi ter njihove pasti se posveča najpogostejšim aktivnostim, splošnim navadam ter priljubljenim spletnim vsebinam in aplikacijam med otroci in mladostniki. Veliko jih sicer prinaša prednosti, vendar je prisotnih tudi mnogo pomanjkljivosti in pasti, mladi pa lahko hitro izgubijo nadzor, ko se pred resničnim življenjem zatekajo v virtualni svet. 

 

Cilji:

  • oris uporabe spleta in zaslonskih naprav pri otrocih in mladostnikih;
  • razumevanje odnosa mladih do digitalnih svetov in vsebin;
  • seznanitev z najnovejšimi ugotovitvami s področja digitalnih vsebin za mlade;
  • predstavitev najpogostejših družbenih omrežij, aplikacij in spletnih strani, ki jih otroci in mladostniki uporabljajo ter njihovih učinkov;
  • podajanje nasvetov in dobrih praks za bližnje in tiste, ki delajo z mladimi. 
     

Časovni potek predavanja:

60 minut (po dogovoru lahko dolžino prilagodimo na 45 ali 90 minut). 

 

Število udeležencev:

Priporočeno minimalno število udeležencev na predavanju je 30, maksimalno pa 200. 

 

Ciljna skupina:

Predavanje se lahko izvede za starše ali za strokovne delavce. Predhodno se predavanje prilagodi določeni starostni skupini. 

 

Cena izvedbe: 

Brezplačna do zapolnitve kvote.

 


Želite dodatne informacije glede naših ponudb?

Pošljite povpraševanje, rade volje vam odgovorimo.