V torek, 6. februarja, smo obiskali Osnovno šolo Slave Klavore v Mariboru, kjer smo izvedli predavanje o prekomerni in škodljivi rabi zaslonov. Predavanje, ki je bilo organizirano v sklopu roditeljskih sestankov, je bilo v prvi vrsti namenjeno staršem, udeležili pa so se ga tudi nekateri strokovni delavci šole. 

Namen predavanja je informirati in ozaveščati starše učencev in dijakov o glavnih nevarnostih, ki spremljajo zaslonske tehnologije in vsebine – ter predvsem, kako te pasti pravočasno prepoznati ali ukrepati v primeru, da se mladostnik v katero od njih ujame. Starši in družina so namreč najpogosteje še zmeraj tisti, pri katerih mladostniki iščejo oporo in zaščito. Mladi si želijo biti aktivni člani digitalne družbe in prav starši so tisti, ki lahko poskrbijo za primerno vzgojo ter svoje otroke naučijo odgovorno, varno, zmerno in uravnoteženo uporabljati zaslone.

V okviru predavanja smo prav tako na kratko predstavili delovanje in aktivnosti Centra Šteker in njegovih programov, od preventive in spletnih vsebin do brezplačnih svetovanj. 

Osnovni šoli Slave Klavore se zahvaljujemo za povabilo in sodelovanje, staršem pa za odličen obisk dogodka!

 


Za več informacij o preventivnih vsebinah si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.