Med sredo, 27. septembrom, in petkom, 29. septembrom, smo bili na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor, kjer smo izvedli sklop delavnic za dijake 2. letnikov. Teme, o katerih smo govorili, so zajemale video igre, obvladovanje stresa in empatijo v medosebnih odnosih. 

V okviru delavnice Let's Play a Game so se dijaki preizkusili v svojem znanju s področja video iger. Pokazali so, koliko že vedo o njihovih različnih pasteh in koristih ter kako lahko poskrbimo, da ne pride do škodljivih oblik igranja. Delavnica Obvladam stres je medtem namenjena ozaveščanju glavnih virov stresa v vsakdanjem življenju ter morebitnih odgovorov nanje, s katerimi si mladostnik lahko pomaga. 

Sklop smo zaključili z delavnico Empatija, več kot le besede, kjer smo raziskovali koncepta empatije in sočutja. S pomočjo praktičnih prikazov in vaj smo se vprašali, kako graditi na kapaciteti za empatijo, ki vpliva na boljše počutje in omogoča ustvarjanje bolj kvalitetnih odnosov z drugimi, promovira bolj zdravo in pozitivno vedenje ter povečuje splošno kakovost življenja.

Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor se ponovno zahvaljujemo za gostoljubje in zanimanje ter se veselimo tudi nadaljnjega sodelovanja.

 


Za več informacij o tej in drugih delavnicah Centra Šteker in Društva IndiJanez si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.