V četrtek, 10. februarja, je Center Šteker obiskal Dom ustvarjalnosti v Mariboru, kjer smo na povabilo Zveze prijateljev mladine Maribor pripravili dejavnosti v okviru njihovega mentorskega programa Ti to zmoreš.

Za starše je potekalo interaktivno predavanje Prekomerna raba zaslonskih tehnologij, katerega namen je informirati in ozavestiti starše učencev in dijakov o nevarnostih, ki spremljajo zaslonske tehnologije in vsebine ter predvsem, kako te pasti prepoznati in ukrepati v primeru, da se mladostnik ujame v katero od njih. 

 

Obenem je za mlade potekala delavnica Online (samo)podoba, ki se ukvarja z vplivom spleta in socialnih omrežij na podobo in počutje otrok in mladostnikov. 

 

Ti to zmoreš je pilotni podporni mentorski program za mladostnike v Mestni občini Maribor, ki poteka od novembra 2021. Program mladostnikom nudi oporo skozi dejavno preživljanje prostega časa v družbi vrstnikov in mentorjev, enkrat mesečno pa so v okviru programa organizirana tudi podporna predavanja in delavnice za starše. 

Zvezi prijateljev mladine Maribor se zahvaljujemo za sodelovanje!


Za več informacij o delavnicah in drugih vsebinah Centra Šteker si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.