Qustodio - aplikacija za starševski nadzor

Qustodio je le ena izmed številnih aplikacij za starševski nadzor zaslonskih naprav, ki se pojavlja na trgu. Težko sodimo, katera je najboljša, glede na recenzije in funkcionalnosti pa si Qustodio zasluži, da ga podrobneje opišemo. Preizkusite ga lahko tudi sami, tudi brezplačno, saj tudi brezplačna različica omogoča kar nekaj funkcionalnosti, ki so lahko v večini primerov tudi dovolj.

Z aplikacijo "Qustodio" boste prejeli več informacij, s katerimi boste lahko zaščitili svoje otroke pred naraščajočim številom resnih spletnih težav, kot so ogled neprimerne vsebine, spletna ustrahovanja, spletni plenilci in zasvojenost z zaslonskimi napravami.

Navodila za namestitev aplikacije za starševski nadzor »QUSTODIO«

Za namestitev je potreben dostop do mobilnega interneta ali Wi-Fi povezave.

NADZOR PAMETNIH TELEFONOV

Na napravi staršev:

  • Preko GooglePlay ali AppStore si prenesete aplikacijo QUSTODIO (obstajata dve različici - ena za starše »Qustodio for parents« in ena za otroke »Qustodio for kids«).
  • Po prenosu, aplikacijo naložite na svoj telefon jo zaženete, ter sledite navodilom za registracijo na strani https://www.qustodio.com/en/get-started/.
  • Vpisati je potrebno veljaven E-poštni naslov in unikatno geslo po želji.
  • Takoj po uspešni registraciji prejmete E-sporočilo za potrditev registracije. Po potrditvi je telefon pripravljen za povezavo z otrokovim telefonom.
  • Odprete aplikacijo, ter izberete željen profil kdo bo trenutni telefon uporabljal (Starš ali otrok).
  • Po navodilih aplikacije vpišete ime ter letnico rojstva otroka. Aplikacija vam bo javila, da je pripravljena in da je čas za povezavo z otrokovim telefonom.

Na napravi otrok:

  • Za povezavo je potrebno izbrati pravilni profil, kdo bo telefon uporabljal (v tem primeru otrok)
  • Vpišete geslo, katerega ste uporabili pri registraciji (na starševskem telefonu) in s tem je povezava zaključena.
  • Sedaj lahko preverjate stanje uporabe telefona ter blokirate aplikacije, spletne strani ali preverjate lokacijo vašega otroka.

Na voljo je brezplačna ali Premium različica "Qustodio" aplikacije.

Razlika med Brezplačno in Premium različico. Obstaja več cenovnih različic aplikacije. (Spodnje ceno so bile aktualne v času pisanja tega članka: 29.1.2021)

 

Tudi z brezplačno različico boste lahko spremljali otrokovo rabo zaslonske naprave, kar vam lahko pomaga, da se v primeru nepravilne ali pretirane uporabe z vašim otrokom pogovorite in s tem morda izboljšate medsebojne vezi in zaupanje.

NADZOR RAČUNALNIKOV

Enako kot pri pametnem telefonu si preko https://www.qustodio.com/en/family/downloads/ prenesete program, ki ga enostavno namestite na otrokov računalnik in sledite navodilom.

Pregled nad vsemi povezanimi napravami je možen tudi preko vašega računalnika in sicer direktno na spletni strani Qustodio, kjer se lahko z enakimi podatki prijavite v nadzorno ploščo.

 

Upamo, da smo vam s tem člankom pomagali pri odpravljanju težav pri morebiti prekomerni uporabi zaslonskih tehnologi pri vašem otroku in predvsem pri zaščiti pred raznimi ustrahovanji in spletnimi plenilci.

Za morebitno pomoč pri nastavitvi aplikacije na vaš in otrokov pametni telefon (tudi za druge aplikacije), smo vam na voljo preko Kontaktnega obrazca ali po telefonu 031/850 500 ali 080 2016