Igre na srečo so v družbi zelo priljubljene, zato velikokrat spregledamo njihove pasti in nevarnosti.

Osebe, ki imajo težave s kockanjem, zelo pogosto pričnejo igrati že kot mladoletniki. Prav pri otrocih in mladostnikih je igranje iger na srečo še posebej tvegano in predstavlja enega ključnih rizičnih dejavnikov za razvoj zasvojenosti v odraslosti. Pomembno je torej, da so starši do kockanja enako kritični kot do drugih škodljivih vplivov in vsebin. 

Dr. sc. Davor Bodor je psihiater in vodja Dnevne bolnišnice za odvisnosti Klinike za psihiatrijo Sveti Ivan v Zagrebu. V pogovoru z nami je orisal problem zasvojenosti in škodljivega igranja iger na srečo, vključno s profili uporabnikov, najpogostejšimi oblikami obravnave in spregovoril o tem, na kaj smo lahko pozorni, da težavo prepoznamo.

Vabljeni k ogledu intervjuja, ki ga je vodila strokovna delavka Centra Šteker Tatjana Stanec.


Starševski večeri so tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin. V oktobru in novembru si lahko ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker ogledate posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi.