Odkar so video igre v 90. letih postale del mainstreama, se razvijajo izredno hitro. Poleg razvoja vedno novih vrst iger igričarska industrija išče tudi nove načine, kako jih prodati uporabnikom: če smo na prelomu stoletja igre še kupovali fizično, jih danes vse več uporabnikov kupuje v digitalni obliki, prav tako so se računalnikom in igralnim konzolam ob bok postavili mobilni telefoni.

V okviru monetizacije video iger so posebej razvpiti tako imenovani »loot boxi«, ki pa še zdaleč niso edini: sodobne igre so prepredene z množico bolj prikritih načinov za pritegovanje in ohranjanje igralčeve pozornosti.

O njih smo spregovorili z Jurijem Kristanom, ki kot novinar že dve desetletji pokriva področja igričarske in IT industrije.

Vabljeni k ogledu intervjuja, ki ga je opravila strokovna delavka Lea Šantl. 

 


Starševski večeri so tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin. V oktobru in novembru si lahko ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker ogledate posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi.