O video igrah se veliko razpravlja, še posebej ko gre za škodljivo rabo in težave igralcev. Pri tem pa se pojavljajo tudi nekatere napačne predstave in nejasnosti, kje je zdrava meja.

Govorili smo z izr. prof. dr. Mirno Macur, sociologinjo in metodologinjo, ki raziskuje področje nekemičnih oziroma vedenjskih zasvojenosti, predvsem iger na srečo, problematične rabe interneta in zasvojenosti z računalniškimi igrami. V okviru pogovora je izpostavila zmotne stereotipe, tako o igralcih kot o vsebinah iger. Povedala je tudi, zakaj vsako igranje še ni škodljivo oziroma kdaj lahko rečemo, da gre za zasvojenost.

Dr. Macur je spregovorila tudi o tem, kateri so pozitivni učinki video iger in na kaj naj bodo starši pozorni, ko gre za igralne navade njihovih otrok.

Vabljeni k ogledu intervjuja, ki ga je vodila Natalija Kašman:


Starševski večeri so tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin. V oktobru in novembru si lahko ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker ogledate posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi.