V okviru tokratnega starševskega večera smo govorili s Simono Martinšek, socialno delavko in vodjo Dnevnega centra PIKA. Predstavila nam je poslanstvo in delovanje dnevnega centra, ki je namenjen opolnomočenju in podpori otrok in mladostnikov, ki se soočajo z raznimi stiskami in težavami.

Orisala je, kakšna so pravila centra glede uporabe zaslonov v času izvajanja vsebin, katere aktivnosti center ponuja kot alternativo zaslonskim napravam ter zakaj motivacija mladih pogosto zahteva veliko truda.

Govora je bilo tudi o vsebinah, ki jih otroci in mladostniki najraje spremljajo in s katerimi težavami se posledično najpogosteje soočajo, pa tudi tem, s kakšnimi vprašanji in opažanji se na center obračajo starši.

Vabljeni k ogledu intervjuja, ki ga je vodila Natalija Kašman:


Starševski večeri so tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin. V oktobru in novembru si lahko ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker ogledate posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi.