V spektru nevarnosti, na katere lahko ob brskanju po spletu naletimo, so za najmlajše uporabnike posebej neresnične spletne strani, lažni profili, verižna sporočila in druge podobne prevare. Kako naj starši ravnajo, da bo njihov otrok na spletu čim varnejši?

Starši lahko otroka opolnomočijo na različne načine, v prvi vrsti z iskreno in odprto komunikacijo, ki otroku daje možnost, da se staršem v primeru težav zaupa, medtem ko je pri naslavljanju težav ključnega pomena prilagodljivost. 

Govorili smo z Zalo Bricelj, digitalno strateginjo, strokovnjakinjo in predavateljico na področju varne in odgovorne rabe interneta, ki je izpostavila tudi druga pravila, dogovore in dobre prakse, ki jih lahko prakticiramo, da se nevarnostim izognemo.

Vabljeni k ogledu intervjuja, ki ga je z gostjo opravila Natalija Kašman.

 


Starševski večeri so tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin. V oktobru in novembru si lahko ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker ogledate posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi.