V četrtek, 24. avgusta, smo gostili udeležence Erasmus+ tečaja Digital Literacy, Internet Safety and Social Media. Udeleženci tečaja, ki je potekal med 21. in 26. avgustom v Ljubljani pod vodstvom Zale Bricelj, so se odpravili na študijski obisk v Maribor, da pobliže spoznajo delo na terenu s področja zaslonskih tehnologij.

Učiteljem, profesorjem in strokovnim delavcem iz različnih evropskih držav smo razkazali prostore društva, jim orisali poslanstvo in delovanje Centra Šteker ter jim predstavili dejavnosti programa, od preventivnih vsebin do kurative. Izmenjali smo tudi izkušnje in dobre prakse, obisk pa smo zaključili v MC Pekarna, kjer so si obiskovalci ogledali mladinski center in pobliže spoznali, kako aktivnosti, ki so mladim tam na voljo, vključujemo v proces svetovanja.

Sam tečaj pokriva različne teme, od inkluzije do varne in odgovrne rabe interneta, prekomerne rabe, varovanja zasebnosti in načinov, kako lahko mlade spodbujamo pri zmerni in pozitivni rabi. V sklopu vsakega izobraževanja je organiziran tudi študjski obisk ustanove, vzgojno-izobraževalnega zavoda ali organizacije, kjer udeleženci spoznajo teme in aktivnosti v živo.