V torek, 4. junija, se je zaključil že drugi cikel delavnic, ki smo jih izvajali v sodelovanju z Andragoškim zavodom Maribor. Po prvem ciklu, ki je potekal med oktobrom in decembrom lani, smo med februarjem in junijem za udeležence programa PUM-O+ znova pripravili delavnice z različnih področij. 

Prva, februarska delavnica (Ne)prijetna čustva je bila posvečena doživljanju in izražanju neprijetnih čustev v vsakdanjem življenju. Marca smo nato izvedli delavnico Verjamem vase, ki govori o samozavesti, samovšečnosti in drugih povezanih temah, udeležencem pa daje predloge za bolj samozavestno udejstvovanje.

Tretje srečanje je bilo namenjeno video igram, o katerih smo govorili v okviru delavnice Let's Play a Game. Udeleženci, razdeljeni v več manjših skupin, so se s pomočjo interaktivnega kviza lahko preizkusili v znanju o prednostih in slabostih igranja video iger.

Predzadnja je bila delavnica Ne bodi slon, uporabljaj bonton; ta govori o različnih vidkih komunikacije na spletu in raziskuje, zakaj v virtualnih prostorih pogosto "pozabimo" na vljudnost in spoštljivost. Cikel smo zaključili z delavnico Intimen.sem, ki je posvečena škodljivim vidikom digitalnih spolnih vsebin, natančneje spletni pornografiji in vsebinam, kot so intimne fotografije, posnetki, sporočila ipd.  

PUM-O+ je program neformalnega izobraževanja, ki mladim brezposelnim iskalcem zaposlitve, ki nimajo končane izobrazbe, pomaga, da si pridobijo veščine in motivacijo za lažjo pot do zaposlitve ali dokončanje izobraževanja. S tem se poveča njihova splošna izobraženost, formira njihova poklicna identiteta in okrepi socialno-kulturno delovanje. Program daje mladim novo priložnost, da se opolnomočijo s potrebnimi znanji in kompetencami za prehod na trg dela.

Andragoškemu zavodu Maribor in ekipi programa PUM-O+ se ponovno zahvaljujemo za sodelovanje!
 


Za več informacij o naših preventivnih vsebinah si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.