V marcu smo s preventivnimi delavnicami gostovali na Srednji šoli za oblikovanje Maribor. Tam smo za dijake 1. letnikov v več terminih izvajali delavnice na temo spletne varnosti in socialnih omrežij.

O različnih pasteh in nevarnostih, ki na mlade pogosto prežijo na spletu, smo se pogovarjali pri delavnici (Ne)varno na netu. Ta dijake spodbuja, da kritično razmislijo o lastni uporabi spleta in zaslonov ter ocenijo, koliko se znajo zaščititi oziroma kako ukrepati v primeru težav, kot so širjenje  zloraba osebnih podatkov, prevare, izsiljevanje in druge. 

Delavnica Online (samo)podoba pa se ukvarja z vplivi spleta in socialnih omrežij na samopodobo in samozavest mladih. Skozi pogovor in praktične primere smo skupaj raziskovali, koliko so vsebine, s katerimi se na spletu primerjamo, resnične in koliko idealizirane ter kaj lahko vsak posameznik naredi, da bo o sebi imel čim bolj zdravo in celostno podobo.

Srednji šoli za oblikovanje se zahvaljujemo za povabilo in sprejem!

 


Za več informacij o tej in drugih delavnicah Centra Šteker in Društva IndiJanez si oglejte ponudbo ali pošljite povpraševanje.