Zaslonske tehnologije niso več nič novega, tako mladi kot odrasli pa se vse bolj izobražujejo o varni rabi. Kako pa stvari izgledajo v praksi? 

Nina Babič je psihologinja, svetovalna delavka na Osnovni šoli Martina Konšaka v Mariboru ter predsednica Zveze prijateljev mladine Maribor, kjer je tudi pedagoška vodja letovanja. V intervjuju je povedala, kaj danes prepoznava kot glavne težave, ki se pojavljajo kot posledica prekomerne in škodljive rabe zaslonov, kaj je za njihovo naslavljanje pomembno in zakaj zgolj informiranje pogosto ni dovolj.  

Razlaga še, kaj lahko na omenjenem področju naredijo starši, pa tudi, zakaj rešitev ne moremo iskati brez dialoga ter odprtega in prilagodljivega pristopa.

Pogovor, ki je vodila Natalija Kašman, si oglejte spodaj:


Starševski večeri so tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin. V oktobru in novembru si lahko ob torkih in četrtkih na spletni strani Centra Šteker ogledate posnetke kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi.