Tudi v letu 2023 nadaljujemo s starševskimi večeri, tematsko obarvanimi vsebinami za starše in skrbnike. Intervjuji s strokovnjaki so namenjeni vsem, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin.

Starši in družina so najpogosteje še zmeraj tisti, pri katerih otroci in mladostniki iščejo oporo in zaščito. Mladi si želijo biti aktivni člani digitalne družbe in prav starši so tisti, ki lahko poskrbijo za primerno vzgojo ter svoje otroke naučijo odgovorno, varno, zmerno in uravnoteženo uporabljati zaslone.

Da lahko starši otroka opremijo z informacijami glede varne, odgovorne in uravnotežene rabe interneta, je ključnega pomena, da se najprej informirajo sami.

Posnetki kratkih intervjujev strokovnih delavcev Centra Šteker s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi, bodo še naprej na voljo na naši spletni strani in YouTube kanalu. Dotikali se bodo aktualnih tem, kot so uravnotežena in prekomerna raba, video igre, kakovostne vsebine za mlade in številne druge; gosti bodo delili dobre prakse ter staršem podali koristne informacije in praktične nasvete za kakovostno komunikacijo z otrokom in uspešno naslavljanje morebitnih težav. 

Novi starševski večeri bodo na voljo prvi oziroma drugi torek v mesecu na spletni strani Centra Šteker ali na našem YouTube kanalu. Vabljeni k ogledu!

 


SPORED

TOREK, 10. 1. 2023
Robert Tekavec: Spletne spolne zlorabe otrok in mladostnikov

TOREK, 4. 4. 2023
Barbara Dovjak Petrinić: izmenjava "Green Reset" in digitalni detoks