Storitve

PONUDBA CELOSTNEGA PREVENTIVNEGA PROGRAMA

CENTER ŠTEKER - PODPORA IN POMOČ PRI PREKOMERNI RABI DIGITALNIH TEHNOLOGIJ

Uporaba sodobnih tehnologij narašča, še posebej med mladostniki. Posledično tako prihaja do sprememb v njihovih navadah,  načinu življenja, preživljanju prostega časa, še posebej pa se zaradi prekomerne in škodljive rabe digitalnih tehnologij lahko pojavljajo številne težave na področju njihovega zdravja in z zdravjem povezanih vedenj, kot so npr. bolečine v mišicah, spremenjene prehranjevalne navade in spanje, znižanje samopodobe, težave z ohranjanjem pozornosti, socialna anksioznost, depresija… Pojavljajo se številne težave, ki vplivajo na posameznikovo življenje, tudi na šolski uspeh. Nenazadnje se lahko razvije tudi zasvojenost.

S tem namenom smo za vas pripravili ponudbo različnih preventivnih delavnic in predavanj s ciljem ozaveščanja mladih, njihovih staršev in strokovnih delavcev. Bliskovit razvoj digitalnih tehnologij zahteva hitre odzive, zato naše vsebine sproti prilagajamo in dopolnjujemo z najaktualnejšimi informacijami in ugotovitvami. To velja v prvi vrsti za preventivne programe, s katerimi se lahko pohvalimo, da so na visokem nivoju, približani ciljnim skupinam in narejeni predvsem da učinkujejo.

Brezplačne preventivne delavnice so sofinancirane s strani Ministrstva za zdravje. Poleg brezplačne ponudbe, prilagamo še dodatno plačljivo ponudbo in vas seznanjamo še z ostalimi aktualnimi programi za vključitev otrok in mladostnikov.

***V primeru, da zaradi ukrepov izvedba v živo ne bo mogoča, bo na voljo tudi izvedba s pomočjo videokonferenčnih sistemov.

 

Več o našem delovanju

Center Šteker je nastal pod okriljem Društva IndiJanez, ki pripravlja različne aktivnosti za mlade že od leta 1996, v zadnjih letih pa se v okviru društva osredotočamo predvsem na izvajanje različnih preventivnih in kurativnih ukrepov, katerih cilj je nudenje podpore mladim pri soočanju z različnimi življenjskimi izzivi.

Center Šteker- podpora in pomoč pri prekomerni rabi digitalnih tehnologij je prvi brezplačen specializiran program v severovzhodnem delu Slovenije, ki nudi celostno obravnavo na področju ne kemičnih zasvojenosti ter prekomerne in škodljive rabe digitalnih tehnologij. Osredotočamo se na več različnih pod področij kot so na prekomerna in škodljiva raba spleta na splošno, socialnih omrežij, mobilnega telefona, tablic, televizije, video iger, iger na srečo ter spletne pornografije. Več o Centru Šteker si lahko preberete na: www.steker.si

 

KONTAKTNI PODATKI:

Povpraševanje za delavnice lahko oddate na elektronski naslov info@steker.si ali nas pokličete na telefonsko številko 031 850 500 vsak delovnik med 9. in 15. uro. Ali preko obrazca na spletni strani!

Prav tako smo vam na voljo za vsa ostala dodatna vprašanja.