V sredo, 21. junija, je ekipa Centra Šteker organizirala izlet za uporabnike, vključene v naš program. Skupaj smo se odpravili v Celje, kjer smo obiskali Pokrajinski muzej. Z izletom smo uporabnike nagradili ob uspešnem zaključku šolskega leta, hkrati pa smo jih želeli spodbuditi k navezovanju stikov in aktivnemu preživljanju prostega časa brez zaslonov.  

Po vožnji z vlakom, ki smo jo izkoristili za nekaj hitrih spoznavnih aktivnosti, smo začeli v razstavišču Knežji dvor, kjer smo si ogledali arheološko razstavišče Celeia – mesto pod mestom. Stalna razstava v kleti Knežjega dvora je doslej največja predstavitev ostankov rimske Celeje »in situ«. Vodeni ogled nas je popeljal po bogati zgodovini mesta od rimskih časov do znamenitih celjskih grofov:

Na voljo so bile tudi različne aktivnosti. Uporabniki so pozirali s čelado, ščitom in mečem. Pridružila se jim je tudi naša strokovna delavka Andreja:

   

Po ogledu smo se sprehodili še do razstavišča Stara grofija, kjer smo si ogledali razstavo Poti. Razstava osvetljuje življenje in delo Celjanke Alme Karlin, svetovne popotnice, pisateljice, ljubiteljske raziskovalke, poliglotke in teozofinje, ki je v letih 1919–1927 samostojno prepotovala svet. Na ogled so tudi predmeti, ki jih je prinesla s poti okrog sveta.

Preden smo se odpravili nazaj v Maribor, smo si privoščili še kosilo. 

Utrinke z izleta si lahko ogledate tudi v galeriji slik. 

slikaslikaslikaslikaslikaslikaslika